Mangeurs de Chances

 

Mangeurs de Chances

Claude Gigon, born in 1960 in Porrentruy / JU, lives in Delémont, works in Courrendlin / JU. Fredie Beckmans, born in 1956 in Winterswijk / Netherlands, lives and works in Bienne / BE under the label " Mangeur de chance," Claude Gigon and Fredie Beckmans work in duo to query our relationship with food with a touch of humor and irony. They point out the contradictions, tensions and paradoxes that characterise our craving in culinary field. / More Sausage, less Art). Their ´culino - artistic´performance ( at the opening of tastes or dislikes) questions the aesthetic values of beauty and ugliness. It reveals the secret of our paradoxical attraction to bad and unhealthy food.



 

Claude Gigon, né en 1960 à Porrentruy/JU, vit à Delémont, travaille à Courrendlin/JU Fredie Beckmans, né en 1956 à Winterswijk/Hollande, vit et travaille à Bienne/BE

Sous le label «Mangeurs de chance», Claude Gigon et Fredie Beckmans œuvrent en duo pour interroger, sur un ton teinté d’humour et d’ironie, notre rapport à la nourriture. Ils soulignent les contradictions, les tensions et les paradoxes qui habitent nos envies dans le domaine culinaire.

More Sausage, less Art (Plus de saucisse, moins d’art), leur performance "culino- artistique" (lors du vernissage de Goûts ou dégoûts) questionne les valeurs esthétiques de la beauté et de la laideur. Elle dévoile le secret de notre attirance paradoxale pour un aliment mauvais pour la santé.